tiistai 24. toukokuuta 2011

24.5. Lietteet ja lokkeja
Aamutuimaan Lietteille, vesi nollan tienoissa ja lietettä vain perällä. Lounatuulta lepposat 10m/s.


Kahlurit enimmäkseen äestyksellä. Runsaimpana lapinsirri (n.40), vuodarit jänkä- (4) ja pulmussirristä (1). Myös pikkusirrejä (3) ja tundrakurmitsaa oli mukava katsella. Tortillatuokiota piristi Hathurussa raikannut sinirinnan jodlaus. Muutosta vastasi satakunta spinaria (vihervarpunen), yhdessä parvessa mukana lapinsirkku ja sokerina pohjalla hurjaa kyytiä myötätuulessa painellut mustatiira.


Kenguru/mufloni


Autolle päin lampsiessa löytyi rantaviivasta ruumis. Tavinaaras oli menehtynyt hiljattain, mutta kuolinsyy jäi tuntemattomaksi - hyvässä lihassa ja höyhenpuku täydellinen. Ois pitänyt varmaan toimittaa ABC:n laboratorioon.


Mukava ylläri oli suorsan jalassa kiiltänyt metalli - ei ihan jenkki, mutta brittitavi kuitenkin.


Lietteiltä Kaarluodon parkkikselle bongaamaan Tatin löytämää pikkusieppoa. Sieppo lauloi vaikka tuuli taivutti puita vaakatasoon. Teemuluodossakin poikkesin, mutta havikset meni Ö-mappiin ja sade ajoi pois.


Pinomäellä leppoisa lokkilössi; kala- 750, nauru- 400, harmaa- 40, selkä- 4 ja merilokki 1. Ei tunturityllejä, yksi kapula kuitenkin.


Kaksi selkälokeista oli ad fuscuksia, yksi määrittämätön 2kv ja kuvassa 3kv tuhkaselkälokki eli stögis.


Hikiskouppistögis


Lokkien makuun päästyäni käväisin vielä Santtakankaalla. Argareita (harmaalokki) 410, fuscuksia (selkälokki) kaksi, joista kuvan lintu oli katkonut toisen jalkansa. Varmaankin tapaturman johdosta oli myös sulkasato sekaisin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti