lauantai 30. huhtikuuta 2011

30.4. Leppälinturisteymä


Pihalla vaputellessa nassahti tämmönen hyppimään framille. Rinnan musta ulottui aivan rinnan alaosaan asti, rinnan alaosan keskellä suppea valkea alue. Punaruskeaa vatsassa, kupeilla ja alaperän sivuilla. Rinnan ja vatsan väriraja diffuusi. Skj leli-tyyppinen, kuten "hvit"-varoitusäänikin (ilman mulelin trak-trakkia). Siivellä heikohko ruskea paneeli.
Nappasin kameran sisältä käteen, mutta lintu oli siirtynyt antenniin, josta onneksi ehdin pari dokukuvaa nappaamaan. Pihalle kuului aamulla kaksi laulavaa leppälintua ja yksi mustaleppälintu. Tavaleppiksiin en ole saanut visuaalistakontaktia, mutta mule on aivan normaalin näköinen ad k.

Part II
Äsken risteymäleppis hätyytti tavallisen koirasleppälinnun pois pihasta ja varoitteli kiivaasti. Nyt varoitus enimmäkseen kuten leppälinnulla, mutta muutaman kerran päästi "hvit" ääneen perään hieman muleli-tyyppisen, mutta sävyltään punarinnan tiksutusta muistuttvan "trik-trik"-äänen. Linnun selkäkin näyttää olevan melko tumma, tumman mustanharmaa. Mielenkiintoinen otus kerrassaan!

1 kommentti:

  1. Upeita kuvia hienosta linnusta! Lienee mainitsemasi leppälinnun ja mustaleppälinnun risteymä kyseessä.

    VastaaPoista