torstai 21. huhtikuuta 2011

21.4. Turboserasammakko


Aamunavaus Toejoen fudiskentällä. Sankassa sumussa hoidettiin sepelrastas kolmen räksän seasta, en just muista mikä se noista on, mut gomia oli kuitenkin ;D


Kaarluodon torniin odottelemaan josko näkyvyys paranisi. Henk.koht. saapumisenkka luhtahuitista (PLYn aikasimmat 4.4.1977 Suistosta ja 18.4.2002 Köyliöstä) joka huuteli ralluksen (luhtakana) säestyksellä. Rautiaiset hihittelivät melko taajaan taivaalta, muuten muutto pysäksissä.


Sadan metrin näkyvyys on hiukan otollisempi pl-komppaukseen kuin staijiin. Kirrisannan radan ympäristöstä ei kuitenkaan ihmeitä löytynyt, kaulushaikara ja rallus kuitennii äänessä. Aloitteleva porilainen luontokuvaajakin tavattiin.


Levon lammella strepeparin (harmaasorsa) mentävä sula. Kaikissa muissakin sulissa näytti viihtyvän streperoja, mm. Kaarluodossa seitsemän, päivän sigma 14 yksilöä.


Kallon kierto vaikutti pätevältä ajatukselta sankassa sumussa.


"Oliko meri sula?"
"Niin pitkälle kun näki." (n.50m :)


Meva-aseman tiellä pomppi tundraurpiainen. Melko myöhänen porilaisittain, onpa laji silti kepitetty Tornien Taistossakin (ei ees tarvinnut vääntää).

Technipin altaillakin riittävästi sulaa, linnuista mielenkiintoisimmat oli kaks räyskää ja sikaileva rallus.


Eteläselällä isokossu- ja lokkimääristä päätellen hyvä kala-apaja. Silkkiuikkujakin 71.


Lekin tornista paikkavuodari, päivän neljäs rallus + streperat havikseen ja uusi yritys Kaarluodossa. Tornissa sopivasti porukkaa ja Satakunnan Ratioonkin pääsin puhumaan. Vapohanhi, kuikka ja valkoviklo tunkivat vuosilistalle.


Kohmeinen sammakko ilostutti pitkoksilla. Siirrettiin syrjään saapastelijoiden tieltä.


Preiviikin kalarannasta retken toka paikkavuodari. Veneväylää näkyy ruopatun.


Sulaa yllättävän vähän, haviksista mukavin oli huuteleva kuikka. Streperoita ei varmaan tarttis ees mainita. Pieni peltokierros iltapäivällä ei antanut paria kivitaskua ja rälläpotteja kummempaa.

1 kommentti:

  1. Pitkäperjantaita!

    Mukavaa lukea retkijuttujasi, kuvat tutuilta paikoilta kiinnostavat myös aina.

    Komeita kelejä ja kovia havaintoja Porin Petterille + muille tutuille toivottelee

    Keijo T. Kauhajoelta

    VastaaPoista