lauantai 16. huhtikuuta 2011

16.4. Lietteet


Lietteille taas auringonnousun aikaan. Pitkoksilla tiltaltti toivotti retkeilijän tervetulleeksi ja tilhi lensi siristen pohjoisiin.


Pitkokset pysyneet suhteellisen hyvin paikoillaan kovasta jäätalvesta huolimatta.


Sulaa jo Lietteiden edustalla kohtuullisesti, Riitsaran suullakin ihan kivasti. Niitty pääosin sula, mutta lietettä näkyvissä vielä vähän.


Ristisorsia laskin messevät 96 yksilöä kiihkeissä soidinmeiningeissä. Muita sorsia mm. 3/1 harmaasorsaa ja satakunta tavia.


Kesy joutsenpari ei väistänyt kulkijaa. Vessufaunaa värittivät myös uivelo ja punasotkakoiraat sekä turhaan lahdelta laskeutumispaikkaa etsineet haahkat.


Kahlureita ajankohtaan nähden mukavasti. Kuusi etelänsuosirriä soi koko aamun ja kärjen takaa mullokselra löytyi mm. parikymmentä punakuiria, 11 punkkuvikloa ja 64 tylliä. Luhtakana sikaili itsensä vuodenpinnaksi Hathurun ruovikosta, timalien säestyksellä. Muuttorintamalla oli melko rauhallista; kymmenisen piekanaa, pari tonnia peippoja ja parempina 15 lapinsirkkua, vuorihemppo sekä vuodari-kivitasku. Jostain syystä kaikki pl:t painelivat kaakkoon.


Läheltä ohittanutta repolaista oli kiva katsella, mutta sen tulevia edesottamuksia vähemmän mukava ajatella - kahlurien pojilla tiukat ajat edessä.


Harmaalokit innostuivat hiukan jaakaamaan kettua, joka yllättäin jatkoi matkaansa jäitä pitkin Kuuminaisiin. Toinen kettu jolkotteli Munakarista säikkää pitkin mantereelle.

1 kommentti:

  1. Meil oli Rihdissä kans eilen yksi tuuheahäntäinen kettu, joka seikkaili ns. Taulusaaren takanakin, mutta löysi kuitenkin tiensä - sulia kiertäen - rantaan.

    Juha

    VastaaPoista