torstai 14. huhtikuuta 2011

13.4. Zumu


Keskiviikko ei ottanut valjetakseen sumuvaipassa, keskustassa näkyvyys vajaa kilsa. Yllättäin ilmatieteenlaitos näytti Tahkoluodossa 11 km:n sikanäkyvyyttä, sinne siis. Tatti ja Arskakin liittyivät pian seuraan, Kosukin myöhemmin.


Auringonnoususta 1,5h etiäppäin törkkäsi haahkaa tonnin ja ridejä saman verran. Kahdeksan huiteissa sumu vei muuton mennessään. Jäätilanne hyvä, paljon jäätä siis :) Sulat kuitenkin Kaijan pohjoispuolella ja Kupelin-Hylkiriutan välissä. Sulissa 1,5k haahkaa ja jokunen kymppi pienempää vessua.


Hissan kaffeitten jälkeen peltopelleilemään. Sendarin lahjana sumu oli sisämaan puolelta poissa.


Södermanintiellä ei ihmeemmin paikallisfaunaa, ilmatilassa taasen kohtuullinen kuhina. Vuoden ekan laulavan prunen (rautiainen) säestämänä ilmatilaa kansoittivat hyypät, kuovit sekä rastaat ja naurulokit.Maaviikin komia tulva pitää pintansa. Naurulokit ovat mieltyneet lammikkoon, nyt 1640 yksilöä, hyyppiäkin kivat 407, mut ei rariteetteja.


Pinomäen seutuvilla tulvat kutistumassa kovaa vauhtia, samaten hanhimäärät. Tiistain määristä tiputtu about viidennekseen. Tais hanhikevät olla sit siinä, rippeet viel jäljellä.Iltapäivää päästiin viettämään Teemuluotoon, tunnelma tiivis niin taivaalla kuin tornissa. Kuovia ja hyyppää törkkäsi ihan kivasti, ei nyt mitään himokkaita massoja kuitenkaan. Pasi kirjas joten meni varmaan alakanttiin ;) Pinnoilta vältyttiin, kymmenkunta piekanaa yhdessä trykissä oli kuitennii kiva.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti