tiistai 12. huhtikuuta 2011

12.4. Hanahia sun muita


Aamusumussa pari tonnia peippoja tahittuani törmäsin Lampisen Markukseen, jolle lähdin pelto-oppaaksi (fieldguide). Hevosluodossa paikallinen tienomistaja puolestaan opasti meitä apostolinkyydin saloihin, se kannatti, sillä tulvalla oli messevästi lintuja. Mm. plättäröitä reilu 800 ja jouttenia joku 250. Hauskimpia olivat pellolla sukellellut punasotka ja 20 keilapoltsia (nokikana).


Yks pijo löyty lajojen seasta.


Vainiola-Pinomäen-minkäliä-aukee laskettiin tyyni - metsähanhia leppoisat 2198.


Lyhtynokkia löytyi vain 11 tarkasta syynistä huolimatta. Tundrahanhia kuusi ja rossicuksia kaksi, muita mm. 3/3 sinisuota ja tonni ridejä (naurulokki). Maaviikistä nassahti vuodareiksi punkkuviklo ja suokukko, tonni ridejä sielläkin.


Iltapuolella läksittiin vielä peltokierrokselle. Huomaa laulujoutsen-eliksen aiheuttama hämmennys.


Isoniityltä löytyi Alangon lisäksi punakuiri 47:n kuovin poppoosta.


Södermanintiellä 12 lyhtynokkaa ja neljä rossicusta eli tundrametsähanhea, joista kaksi kuvassa. Biotooppina tundrametsä lienee aromeren kaltainen :) Rossicukselle voisikin keksiä paremman nimen samalla kun sille annetaan ansaittu lajiasema.
Kuovit olivat liikekannalla; 112 pohjoisiin puolessa tunnissa.


Poikettettiin uudestaan Vainiolan linturunsauden äärelle. Vaihtuvuus huimaa, nyt mm. 18 lyhtynokkaa aiemman nollan sijaan, tundrahanhia ei näkynyt, mutta rossicuksia 12. Mielenkiintoisin oli Emin eilen kuvaama lyhytnokka- ja metsähanhen risteymä, ks. tarsiger.com.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti