sunnuntai 13. helmikuuta 2011

13.2. Uuvutustaktiikka


Aamulukemat Pinomäellä; -28C!


Kelli-Passer-pottia syynätessä pompsahti n-puk lapinsirkku jöötikukkulalle, vältti kuitenkin kameran sekunneilla. Keltasirkut olivat kuvaajaystävällisempiä, Cardueliksia ei näkynyt ainuttakaan. Pitkänlinjan jälkeen tarkastettiin kaatopaikan anti; ei lapinsirkkua tahi lokkeja, mutta kaksi kottaraista sentään. Halssista ei löydetty lapintinttiä, pohjantikkaa eikä kiirunaakaan.


Kallossa odotettuakin talvisempaa, isokossu ja telkkä kuitenkin helmigrandprixlistalle :) Veden näköinen kuvassa on uutta jäätä, pieni sula löytyi aallonmurtajien välistä.


Räpsöön kaupparannassa suurinpiirtein yhtä vähän lokkeja kuin paljon pilkkijöitä (argari 23, marinus 3, pilkkijä 13).


Kallioholmassa erinomaisen hieno ja huono keli. Aurinkoinen, liki tyyni ja hyvä näkyvyys, mutta sankka merisavu. Paikalla tällä kertaa vain tutkimusryhmäläisiä, lieneekö kuun eteneminen karkottanut ei-tutkimusryhmäläiset?Näkyvyys päättyi sulan reunaan, joka lähimmillään Kupelin tasalla. Onneksemme toisen merikotkan lentorata noudatteli jäärajaa, karkuun lennähti 48 isokossua, 17 telkkää, pilkkasiipi ja merimetso.


Meritien kautta kohti kaupunkia, matkalla poikettiin Sahakoskelle. Yksinäinen siittiö eli pyrstötiainen tärskäytteli rantametsässä.


Jonkin nisäkkään (mahdollisesti minkin) jäljet. Saukon jäljilksi ilmeisesti turhan lyhyt väli, eikä häntää erotu.


Ennen Toukaria käytiin katsomassa Hyvelän kebabkyyhkypopulaatiota, hyvin näyttää selvinneen.


Mäelle kavutessa löytyi urpiaisparvi rantalepistä, vaaleaa muotoa ei osunut silmään.


Tarkkailtiin ruokintaa tornista, kuten on toivottu häirinnän minimoimiseksi. Harmi vaan, jotta joku kerkes välissä alakautta ruokinnan viereen ja pelotti samassa linnut huit helkkariin...


10. kerta natsasi, otsikonmukaista touhua tarvittiin hiiripöllön plakkarointiin tänä vuonna. Pöltsi päivysti kaukana ex-paska-altaitten suunnalla, mutta ei siitä saanut varista väännettyä.


Samoin tein hoksattiin toinen yksilö ihan erkiltä tornin vierestä.Gomia :)

1 kommentti:

  1. Onneksi olkoon. Surnia on tosi vaikea löytää varsinkin eivät ole olleet kovin näkyviä?

    VastaaPoista