torstai 6. tammikuuta 2011

6.1. Tammitikka


Päiväohjelmassa tammitikkahoito Asikkalasta. Tikka oli tietty plakkaroitu jo viime vuoden puolella, mutta toki se piti nimensä mukaisesti nähdä myös tammikuussa. Moni muukin oli samaa mieltä, sillä paikalla porukkaa liki 50 naamaa, vaikka eka ekaakin oli ollut ainakin sata henkeä.Odotellessa lensi taviokuurna yli äännellen ja 14 pyrstötiaista viihdytti yleisöä, kuin myös 30:n tiklin potti. Kohtapuoliin tammitikka lensi peräkanaa käpytikan kanssa kanavan lehtikuusiin vakiopaikalleen. Kauaa se ei siinä viihtynyt, vaan suuntasi kanavan yli alkuperäistä löytöruokintaa kohti, vain palatakseen hetken perästä takaisin lehtikuusille.


Porilaiset eelismiehet kyyläävät. Tikan lentotyyli oli omintakeisen mutkitteleva, hyvin toisenlainen kuin vaikkapa käpärin suoraviivainen meno. Aaltoileva lentorata on toki molemmilla.


Lintu kailotti aktiivisesti ja ääni kuuluu hyvin videonpätkälläkin, vaikka Matti koittaakin taltiointia ahkerasti pilata ;)


Hiano vireokaappaus.


Poriin päästyämme poikettiin vielä Toukarilla. Staijilatoa oli vandalisoitu hirvittävällä tavalla! Ettei vain olisi sama jengi pelottanut hiiripöllöjä, vuoden neljäskään yritys ei tuottanut tulosta. Ei vaikka spudetettiin kaikki paikat eri suunnista. Itelläni heräsi vahva epäilys että pöltsi on pointsattu joko harakoista tai isolepinkäisistä, joita aukealla kaksi yksilöä ;)

2 kommenttia:

 1. Moi!

  Mielenkiintoinen verbi spudettaa? Katsoa/etsiä tuubilla, eikö niin? Voitko kertoa sanan käytön
  historiaa/alkuperää?

  Lintumies-slangihan on ollut jopa tieteellisen tutkimuksen kohteena.

  Kieli kehittyy terveisin

  pu

  VastaaPoista
 2. Hmm... enpä ole aivan varma alkuperästä, voi olla vaikka omaa tuotantoani. Itse käytän sitä lähinnä näin netissä kirjoitetussa kielessä. Toisinaan kyllä staijissakin, jos ei itellä ole putkea esillä "spudeta toi ip".

  VastaaPoista