keskiviikko 5. tammikuuta 2011

5.1. Selkätikka ja carduja


Aamulenkki Kivinin maisemiin oli onnistunut; ruokinnan lähellä hääräili koiras valkoselkätikka! Hetken naputeltuaan tikka lennähti Fleiviikin suuntaan, josta en sitä enää tavoittanut. Ruokinnalla oli mukavasti keltasirkkuja ja likellä pienessä urpopotissa tundraurpiainen. Myöhemmin päivällä Kivinistä oli yhytetty myös pikkutikka.


Fleiviikin niittykin tuli tarkastettua. Kauniit maisemat, mutta ei lintuja.


Hissan kaffeitten jälkeen poikkesin Paarnoorin ja Preiviikin ruokinnoilla. Merula ja peippo paremmasta päästä, kuusitintistä ja fasaanista taas vuodenpinnat. Ooviikin ruovikosta sain timalit atrapilla ääneen ja koulun kentän vierestä löytyi pyypari vakiopaikaltaan.


Esaman Jaska oli laskenut Pinomäen Pitkältälinjalta aamulla hulppeat 450 tikliä! Pysähdyin itsekin ihailemaan parttia, joka oli kuitenkin kutistunut puoleen. Myös PE oli vuorihemppojahdissa. Vuhea ei kuitenkaan näkynyt, mutta tavahemppoja peräti 37 samaan aikaan hangella. Kokonaismäärä varmasti suurempi.





Tundraurpiaisia löytyi seasta vähintään viisi yksilöä.


Mustavarikset plakkaroituivat Koivulasta ja kotipihalla odotti pieni ylläri; ruokinnan eka urpiainen oli cabaret, eli ruskourpiainen. Mun mielestä tää pitäis saada pointsata Satakunta Openiin ;)

Päivän pinnatilanne näkyvissä täällä ja täällä.

PLYn blogissa "pikkasen" parempia otoksia cardupotista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti