lauantai 1. tammikuuta 2011

1.1.11


Ekaekaa alotettiin luonnollisesti Toukarin ruokinnalta. Oltiin paikalla ennen ekoja tinttejä, keltasirkut sen sijaan olivat meitäkin virkumpia. Klo 9.16. viitatintti tuli ruokinnalle, vähän ennen lensi tikli ylitse.


Ekomiesvuodari Börjestä ja uutuuttaan kiiltelevästä fillarista saatiin Luotsinmäen vasetimaastoissa. Holmerskin otettiin takapenkille hoitelemaan puoliekopinnoja :)


Pinomäen Carduelisparvi oli yhä aloillaan ja käyttäytyy kuin viini, siis paranee vanhetessaan. Tällä kertaa yhytettiin vähintään yksi vuorihemppo, ensin kuultiin ääntä ja kymmenen minuutin kuluttua nähtiin aloillaan oleva vuhe. Tava-hemppoja laskettiin ainakin viisi, tundraurpiaisia vähintään kolme, joista yksi komea lumipallokoiras. Vihervarpusia löydettiin kaksi, urpoja arvioitiin satakunta kuin myös tiklejä. Pari peippoakin palloili paikalla.


Pinomäeltä paineltiin tarkastamaan kaatopaikan tarjonta. Harmaalokkeja oli vajaa 700, muassaan ainakin 19 merilokkia. Viisi merikotkaa partio paikalla pitäen lokit valppaina. Keltasirkkujankin oli jahkaantunut paikalle ainakin satakunta, kottaraisia vielä kolme ja yllärinä kelossa päivystänyt hiirihaukka.


Talviralissa hyväksi havaittua kaavaa noudattaen hylsyttiin Hyvelän kebabpulut ja jatkettiin Lampinkoskelle. Karoja löytyi peräti kolme, joista kaksi näkyi heti sillalta yläjuoksen puolelle katsoessa, kolmas oli alajuoksulla suvantokohdassa. Ainoat muut linnut olivat kaksi vanhaa laulujoutsenta, jotka kiertelivät metsän yllä kailottaen.


Jyrsijäin jälkiä näkyi pitkin päivää ja etenkin Lampissa yllättävän paljon, myös tuoreehkot saukon liukumat kosken rannalla.


Meritieltä plokattiin Porissa vaikeahko talviteeri Isokorven tienhaaran kohdalta. Lampaluodosta yritettiin hiiripöllöä tovi, tyytyminen ei ollut ainoastaan pikkukäpylintuun ja isolepinkäiseen, vaan Matti plokkasi maakotkan (nuori) lennosta merikotka perässään. Mako ilmeisesti laskeutui suurinpiirtein Pöytäkarin tienoille.
Makohavis muuten tehtiin Haukiojan Erkin ruokintaa tarkastellessa, olikos se pihakisa henkilö- vai pihakohtainen?
Tahkoluodon edusta ei ollutkaan odotusten mukaan jäässä, vaan rantaan asti sula, kuin myös Reposaaren ja Kallon edusta. Merellä kuitenkin erittäin hiljaista, mainittavimpina kaksi pilkkasiipeä ja laulujoutsen. Kaijakarissa pienet tilhi- ja räkättiparvet.


Räpsöön kalasatamassa 65 argaria ja enemmän variksia, kovimpana yksi kalalokki. Kaunismäen kautta Hyvelän turkinpulujen pariin, tällä kertaa löytyi komea parin kympin potti. Tuloksettoman surniaetsinnän jälkeen ekaekaa mittari näytti 45. Gomiaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti