tiistai 16. helmikuuta 2010

16.2. talvehtijoita

Alkuvuoden retkeilyt on jääneet vähiin, niin kuin joku on saattanut Tiirasta tai blogista päätellä :)
Helmikuun 16. vaimo kuitenkin ajoi ulos, joten käväisimme Mimosan kanssa bongaamassa Porin lintutalven erikoisuudet. Ensimmäinen kohde oli Kivinin valkoselkätikka. Koiras vaseti näyttäytyikin pienen odottelen ja kävelylenkin jälkeen. Kuvattavaksi ei tikka suostunut, mutta kovasti äänekäs lintu sai vastaukseksi varsin samanmoisia "kjykkauksia". Eli oliskohan paikalla edelleen pariskunta? Viime kesänähän näimme Luka-kurssin kanssa Kivinissä hiljattain itsenäistyneen nuorukaisen.


Pienen suunnistustehtävän jälkeen löytyi sepelkyyhky Pihlavan Kappalemaantieltä. Kovasti harvinainen talvehtija Porissa, kuitenkin selvästi yleisempi kuin uuttukyyhky jota ei ole tainnut läpi talven kunnan alueella koskaan olla?


Räpsöön kaupparannassa oli pilkkijöiden seurana muutama argari ja tällä kertaa yksi isolokki. Pormestari näkyi jo plottalla autosta - gomia oli :)


Jonkun kerran on tullut luotojen maisemissa ajeltua talven aikana, mutta hiiripöllöä ei ole osunut okulaarin. Tällä kertaa tärppäsi viime metreillä, lintu istuskeli (kuulemma) vakiopaikallaan koivujuotissa.