tiistai 9. marraskuuta 2010

9.11. Trivi!


Aamuinen Tahkoluodon komppaus ei tuottanut mitään uutta, mustapäätasku yhä aloillaan, senkin retkiseuraksi valikoitunut Pitkälä onnistui nuijaamaan :) Kova ja jäätävä itätuuli yllytti länsirannan komppaamiseen.


Länsirannaksi valikoitui Räpsöön Takaranta, paikka on ehkäpä hieman aliarvostettu tai muuten epäsuosiossa, sillä yhtään oikeaa rariteettia siltä ei vielä ole yhytetty.


Biotyyppi on kuitenkin hyvinkin rarin hajuinen, pientä niittyäkin pukkaa pintaan. Tästä vois vaikka hodarin yhyttää vihdoin porinpinnoihin. Toiveista huolimatta oli tyytyminen peippoon ja sepelkyyhkyyn.


Metsäkadulta löytyi vielä punarinta, eipä ole moista ihmettä pariin viikkoon tullut havaituksi. Ampuhaukkakin partioi pikkulintujen kauhuna.
Kaupprantakaffeilta jatkui matka Lampaluodon nakkeliruokinnalle, jos vaikka sponde vintti... Ruokinnan vieressä oli roskien poltto käynnissä, mutta yli viilettänyt sinisuohaukka oli kuitenkin mukava havis.


Kirrin kp ei väläyttänyt parhaita puoliaan, mutta Mäntyluodon aseman viereinen kenttä soi yllätyksen. Likeltä lennähti kirvinen, niitsaria suurempi ja lyhyehkö pyrstöinen. Mieleen juolahti tietenkin godari. Onnekkaasti näimme linnun tarkan laskeutumispaikan ja kohta jo pilkottikin ohutviiruinen kupeen takaosa - hodari tai trivi siis. Kauaa ei saanut ajatuksella hodarista hekumoida, sillä viiruinen selkäpuoli paljasti myöhäisen metsäkirvisen.
Koiraranta antoi vielä päivän toisen ampuhaukan ja balkaninmakkaralta kuullostaneen ruovikon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti