maanantai 8. marraskuuta 2010

8.11. Kaatis ja Pinomäki


Kaatopaikalle suunniteltu lokkituokio ei sujunut odotetusti - nolla lokkia näkyvissä. Syyllistä ei tarvinnut kaukaa hakea, vanha kanahaukka patsasteli lähikeloissa, joissa myöhemmin myös harmaapäätikka. Nuorikin gena pyöri paikalla, eikä 700:n argarin ilmavartiosta yksikään suvainnut laskeutua.


Vanha gentti pisti plättäröihinkin vipinää.


Kottaraisia vielä mukavat 43 yksilöä paikalla, ainoat linnut jotka kanahaukan uhallakin ruokailivat seisovassa pöydässä.


Tyngäksi jääneen Santakangas-session jälkeen tarkistelemaan Pinomäen aukeeta. Pitkältälinjalta löytyi iso cardupotti ja otinkin spuden esille turbomielessä. Hämmästys oli melkoinen ja iloinen kun hoksasin tapittavani elämäni suurinta tiklipottia. Kiltisti langalla poseeranneesta parvesta oli ilo laskea peräti 199 yksilöä.


Tikliparvea rikastutti olemuksellaan myös pari hemppoa, vihervarpusta, peippoa ja yksinäinen urpiainen. Yllättäen vuorihemppoa ei tältä vakipaikalta vielä löytynyt.


Pystyyn katettu ruokapöytä pitänee carduelikset aloillaan vielä kelpo tovin. Peltokaistale toi mieleen Köyliön arokiurumestan, mitä siitä nyt meikäläinen sitten voi muistaakkaan (gomia oli).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti