sunnuntai 5. syyskuuta 2010

3.9. Mako ja lokei

Aamusella ajeltiin jos jonkinmoisia kinttupolkuja riekot mielessä, teeriin oli tyytyminen. Matkan varrella tarkastettiin Antinperän torni, kolme tinnua ja nuori sisu mainittavimpina.


Tornista avautui poikkeuksellisen gomia näkymä Rukan-Valtavaaran suuntaan. Olis siinä kelvannu jotain rariteettiakin kytätä.
Melko pian tornin taakse jätettyämme skarppasimme hienon nuoren maakotkan istumasta koivun latvasta. Mako ei pitänyt kameran heiluttelusta vaan vaihtoa tähystyspaikkaa sukkelaan.


Kaatiksen lokkeja oli jälleen ilo katsella. Selkälokkeja monen sorttisia, kuvassa kotimainen 2/3-kv lintu. Enimmäkseen vanhan kaltainen höyhenpuku ja saman sorttinen nokka viittaavat kolmannen kalenterivuoden lintuun, liki täydellinen pyrstövyö taas puhuu nuoremman linnun puolesta.


Heuglineja oli muutaman vanhan lisäksi kuvan 2-kv lintu.


Sulkasato on ilmeisen myöhäisessä vaiheessa vanhoista käsisulista päätellen, silti linnulla on paljon ad-tyyppisiä selkähöyheniä mikä olisi epätyypillistä läntisille selkälokeille.


Aamuredun jälkeen näyttämään Mimosalle poroja Vuosselin asuntovaunukeitaalle.


Suomalaista virtaväiskin pesimäbiotooppia kauneimmillaan. Minkään sortin väiskejä ei havaittu, mutta reilut sata tilheä ja pohjantikka lämmittivät mieltä.


Kiitokset Salon Petrille lokkikommenteista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti