tiistai 28. syyskuuta 2010

28.9. Ekotunturilla tuijotusta


Sinitaivaalle tähyilemässä Peittoonkorven teollisuuskaatiksella klo 7-13. Kuva kertoo päivän meiningin; naakka 2585 ja mustavaris 353 muuttavaa. Sepelpuluja vielä 1115 ja hömppiä 61, muuten hyvin rauhallista.

Kovin aikaista naakkameno, kuten monella muullakin lajilla tänä syksynä. Pikavertailu Tiiran haviksiin osoittaa, että 2006-9 vähintään tonnin naakkamuutot on havaittu 8.-15. lokakuuta. Mitähän tälläinen aikainen maastamuutto meinaa, onko tulossa ankara talvi vai häh? Jos on ideoita tai kokemuksia, saa kommentoida.

3 kommenttia:

 1. Aika hieno parvi frugeja tipahti Kyläsaareen, 430 pyöri lammashaan ynmpäristössä. Osa tuli pohjoisesta ja vanhat paikalliset päälle.

  VastaaPoista
 2. Aikas potti kyl, enemmän mitä ite laskin muutolta. Illalla keskustaan tuli idästä about 300 frugia yöpuulle, perusmäärä eli Porin frugit ei vielä lähteneet liikkeelle.

  VastaaPoista
 3. Tää on vaan heitto, miksi nuo corvukset muuttaa niin ajoissa: Peltotyöt on paikoin etuajassa lämpimän kesän ja kuivahkon syksyn vuoksi, ja monet pellot on jo kynnetty. Eihän nämä kynnettyjä peltoja vierasta, mutta paremmin viihtyvät sänkipellolla. En siis oikeasti yhtään tiedä, onko peltotyöt aikasessa, mutta heitetään tollanen selitys parempien puutteessa.

  -Frugi

  VastaaPoista