sunnuntai 26. syyskuuta 2010

26.9. Pulut läks


Koillistuuli on otollinen syysmuutolle Räpsöön aallonmurtajan tyvellä. Idänpuoleiset painavat linnut kapealle sektorille länsirantaa seuraamaan.


Aamun valaistusolosuhteet silmiä hivelevät, maisemakin hieman mukavampi kuin vaikkapa Tahkoluodossa.


Kolmen tunnin pikaisella aamustaijilla meni lintuja todella mukavasti. Pääosissa sepelkyyhkyt, joita laskettiin 12855. Enempikin varmasti muutti, mutta paljolti korkealla ja kaukana meren päällä sinitaivaassa menneet parvet olivat melko haasteellisia löytää. Spinust tuntui tyrkkäävan ja pari pyrhulaakin meni :) Vihervarpuslaskennat sujuivat, käytännössä kaikki 6900 yksilöä tulivat matalalla aivan vierestä. Sen sijaan fringillameno (sigma 14810) oli aivan päätöntä, peippoa meni pari tuntia kuin yhtenä parvena. Ehkä yllättävin massa oli 190 kuraa, räksä ja pikkuturdukset taas loistivat poissaolollaan. "Vaelluksella" oli 334 valkonaamaa, muita tinttejä vain nimeksi.
Laskentapalkkiona toimi rantaviivaa etelään painellut virtaväiski, muutenkin muutto oli monipuolista; pari kangaskiurua, mehiläishaukka, pikkutikka, isolanttu ja muutama tilhi kirjattiin havikseen.


Hässäkkä hiljeni nopeasti puoli 11 aikaan ja kaupparantakaffeilta jatkettiin Takarannan kautta Junnilaan ja kylän läpi hautuumaalle. Yhytettiin mm. pikku- ja harmaasieppo sekä leppälintu.


Tahkiksen kylällä melttosi ja näyttäytyikin taigauunilintu tintti-hippiäisparvessa, muuten rauhallista. Räpsöön sahalla sama meininki, ilman inoa tosin.


Technipin altaan sesonkiaika on tältä kaudelta ohi, ehkä siitä jonkun biman tai desertin vois vielä vetäistä...


Valkoviklo, neljä ridiä ja kahdeksan tavia oli kaikki mitä altaalta löytyi. Tsekattiin vielä Karhuluodon alpinat ja tyllit, sit painuttiinkin jo kaupunkiin.


Illemmalla poikkesin lokkilandiassa kun etelän kaatisten kakehälyt ei ota loppuakseen. Tava-argareita jokamiesluokan ajojen johdosta vain kuutisen sataa.


Nuoret linnut selvästi vähemmistönä.


Ainut fuscus oli taas nuori lintu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti