keskiviikko 22. syyskuuta 2010

22.9. Krusilykky ja mäherrys

Aamu seittemäks Peittoonkorven ekotunturille tuulipuistoyvastaijiin. Reiluun tuntiin ei tapahtunut mitään ja odottelinkin päivästä tappotylsää. Vajaan 1,5h tapituksen jälkeen meni naaras vaseti läheltä piristäen hiukan päivää ja närhiäkin alkoi törkätä. Puol ysiltä alkoi grusilykky, yhteentoista mennessä oli nähty Korsnäsistä ilmotetut 600 lintua.


Kurkia tulikin tasaiseen tahtiin pitkin päivää, närhimeno sen sijaan tyssäsi 11.00 tienoilla.


Kurkisigmaksi tuli 14.00 mennessä 5014 lintua. Sen jälkeenkin ois mennyt suurin piirtein pari tonnia Holmesin haviksia soveltaen.


Petoja sun muita meni yllättävän vähän, närhiä sentäs 246 yksilöä.


Kaikki tarpeeksi liki menneet krusipotit tuli kuvattua lukumääräarvioiden kontrolloimiseksi, ihan hyvin näytti sujuneen.


Se mäherrys:
Hiukan vasetin jälkeen hoksasin länsipuolella lentävän pienen sepelpulupotin perässä pienemmän linnun jota arvelin streptoksi koon ja matkaseuran perusteella. Löysin partin heti spudeen, mutta pienempää menijää ei joukossa näkynyt, uus siivu kiikareilla ja havaitsin linnun erkaantuneen parvesta. Hiukkasen rupesi ihmetyttämään, ei vaikuttanut kyyhkyltä eikä oikeen miltään muultakaan, joku käki ja ampuhaukka kävivät mielessä. Kiikarilla ei erottanut värejä, mutta lintu oli pitkäpyrstöinen, melko teräväsiipinen ja lensi suoraviivaisesti ja melko lujaa. Seuraavalla yrityksellä sain linnun spudeen, mutta se näkyi enää takaviistosta ja meni ehkä viiden sekunnin kuluttua lähimetsän taa. Ainut mitä ehdin rekisteröidä oli kirkkaan VIHREÄ väritys!
Eipä se kait paljon mikään muu voinut olla kuin kauluskaija. Havikseen kuitenkin Aves sp. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti