sunnuntai 19. syyskuuta 2010

19.9. Tahkis ja Leki


Aamuks Pitkälän kans Luotoon meristaijiin. Jo vajaassa kahdessa tunnissa huomasimme ettei merellä edelleenkään liiku mitään. Yllättävin havis olikin itse Emi, kova veto! (kuten sponde lintuharrastaja Kallioholmassa yleensäkin)


Puskien ja kenttien koluamiseen saatiin tuhrattua reilut kolme tuntia. Lintujakin ihan mukavasti, vaikkakin pajulinnut, väiskit ja kirviset vähentyneet reilusti.


Saas nähä mitä tästäkin seuraa, jonkinlaista infrastruktuuria lienee luvassa erimoisista putkista ja perustoista päätellen. Uutta kulkuväylää hyväksikäyttäen tarkastettiin myös siivu Tyrnikaria. Mukavina haviksina taigauunilintu, peke ja kentiltä kuus sinirintaa.


TB-kaffeitten kautta Lekille niittyjä tarpomaan ja hiukan ilmavalvontaa suorittamaan. Petopuolen mielenkiintoisimmat pari myöhäisehköä pandaria (aamulla Tahkikses kans yks).


Aidan tolpilla viihtyi kivitaskujen seassa nuori käki joka nassautteli kunnioitettavan kokoisia karvamakkaroita naamariinsa.


Meinasin kläpätä kontiaisen kanssa yläfemmat kunnes hoksasin sen ottavan ehtoota.


Niityillä taas hiukan pirteämmin lintuja kun viime käynnillä, mm. 26 pässiä ja pari lapinsirkkua.


Nuoret kahlaajat ovat mukavan luottavaisia, varsinkin kurmitsat.


Valitettavasti kapula ei ollut kohdelaji, kiva oli niitäkin silti silmäillä kun oikeen liki pääsi. Kohdekurmua koitettiin vielä Lekin jälkeen Maaviikistä ja Pinomäeltä, ei tärpännyt mutta myyränmässyttäjiä mukavasti, kuin myös kivitaskuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti