torstai 16. syyskuuta 2010

13.-15.9. Säppi

Maanantaina matkasin Säppiin Pitkälän seuraksi. Kyyti sujui navakassa etelätuulessa sadekuurojen saattelemana.

Saunan edustan entisestään syventyneet hiekkakuopat tervehtivät miehittäjää.


Pihakatajatkin saaneet kyytiä.


Kamat asemalle ja samoin tein Arskan kanssa komppaamaan suojan puolta. Prakalaan ja Ullarantaan on muodostunut varsin mukava rantaniitty ja hauruakin on kahlaajien tarpeisiin. Pässejä ja niitsareita pomppi ilmoille tuon tuosta.


Krävelin nurkilta löytyi peräti kuusi rantasipiä, ajankohtaan nähden erittäin hyvin.


Krävelin tyvellä kailotti myös taigauunilintu, Arska oli plokannut jo aamulla toisen inon Peräkulmasta. Viimeisillä valoilla nähtiin vielä saareen saapuva nuori muuttohaukka.


Tiistai yritti valjeta tihkusateessa ja riittävässä eteläpasaatissa. Läksin seuraksi Hanhiston vakioverkoille, parin rundin, kahden tiltaltin ja pajulinnun jälkeen päätettiin pistää pyydykset makkaralle.


Tuuli oli karkottanut linnut saaren pohjoisreunalle. Hoitoniitylläkin hyvin hiljaista, rannalla sentään jokunen kymmenen kahluria.


Kaffeitten ja parin pikkusiepon jälkeen Prakalan pommikopin suojiin meristaijiin. Ennen kuin sain jalustan kunnolla pystyyn huusi Arska jo kohti tulevasta isogeestä. Komia jääkuikka tuli mukavalta eteäisyydeltä ja tipahti vieläpä paikalliseksi Luotsintuvan edustalle! Vuoden kolmas yksilö itelleni Säpistä (18 asemavrk:tta).


Meristaiji katkesi "yllättäen" vesisateeseen. Illemmalla suvaitsi aurinkokin näyttäytyä ja lämpötila kohosi liki pariin kymppiin. Lämpöaallosta riemastuneina tempaisimme punavarpusen ja viisi sinirintaa pohjospuolen puskista.


Ilta-auringossa suoritettiin vielä staijirupeama aseman aurinkotuoleissa. Havisten tason voi päätellä kuvasta.


Pihastaijin ainut muuttavan oloinen lintu oli nuori halikopteri.


Keskiviikko pähkinänkuoressa.


Torstaiksi suunniteltu lähtö aikaistui päivällä, sillä merisää lupasi sateen lisäksi 18m/s lounaasta. Keskiviikon valopilkuiksi jäivät aamun puolen tunnin poutajaksolla nähdyt kaksi muuttohaukkaa, kolmas pere nähtiin vielä Kuuminaisissa maihin noustessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti