tiistai 24. elokuuta 2010

22.8. Lietteet ja vaihteeks kaatiksella

Lietteillä käynti taas ollut vähiin päin, 9. päivä tullut poikettua edellisen kerran. Maisema oli taas muuttunut melkoisesti niittokoneen käynnin myötä.


Niityllä ja rantaviivassa vähintään neljä lapinkirvistä. Ajoissa ovat, oisko pesintä sujunut nopeaan lämpimän kesän myötä? En kyllä tiedä, onko cervinusten pesimäkonnuilla edes ollut tavallista lämpimämpää.


Porukkaa paikalla taas mukavasti, ekomiehiä saman verran kuin autoilijoita. Kahlaajia paikalla reilut 300 yksilöä, kaikki perussirrit pulmusta ja limicolaa myöten, vanha squatti jne. Päiviteltiin lietteillä retkeilijöiden määrää ja samalla ihmeteltiin harrastajamassan näkymättömyyttä Tiiran ilmoitetuissa haviksissa. Toisaalta voi olla ihan hyväkin, ettei ihan kaikki päädy kirjoihin ja kansiin... ;)


Iltapäivällä havainnoimassa lokkeja Santakankaalla, Espoossa sen verran hyvä lajivalikoima että pitää täälläkin yrittää. Argareita yhteensä 1700 ja fuscuksia ainakin viisi. Ehkäpä erikoisin argari kuvassa; pukutuntomerkit iph:ten tummine sirppeineen, vaaleine päineen ja tertiaalien kuviointeineen sopis varmaan parempiinkin lajeihin. Rakenne ja puvun tuoreus kuitenkin kertovat tava-argarista mun käsittääkseni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti