lauantai 26. kesäkuuta 2010

Hietatiira

Torstaina 18.6. leppoisasti grillailessa pläjähti Lintutiedotukseen CMF, hietatiira Lumijoella, onnekkaana löytäjänään Hannu "megala" Kivivuori. Tieto oli kuitenkin jo 4 tuntia vanha, joten päätin odottaa tuoreempaa havista. Sitä saikin odotella perjantai iltapäivään. Pienten järjestelyjen jälkeen Matti, Jaska ja Veikko kyytiin ja klo 16.10. suunta kohti Lumijokea. 21.30 saavuimme Puhkiavanperän torniin, linnun löytöpaikalle. Yllättäin torni oli tyhjä, kuin myös Virkkula ja Temmesjokisuu!


Tapitimme pari tuntia, jonka jälkeen tsekkasimme Sannanlahden ja Karvonlahden paikat "valmiiksi" aamua varten. Välikaffeen ja 13:n suopöllön jälkeen jatkettiin tiukkaa tapitusta, Sannanlahti oli siinä määrin hyvin miehitetty, että staijailimme vuoroin Puhkiavanperällä, vuoroin Virkkulassa.


18:n tunnin jälkeen alkoi kisaväsymys painaa. Virkkulassa oli onneksi lintuja mukavasti, mm. 2000 sorsaa ja kymmenisen tuplimua sekä nuori pere - ei tuntunut hylsy niin pahalta :)


Tarina jatkui 22.6. tiistaina kun Säpissä kompatessa nassahti uusi tiirahäly, paluukyyti oli onneksi jo sovittu, joten suunnitelmia ei tarvinnut muuttaa. Matkaan Porista 22.00. tienoilla, ryhmä piti jakaa kahteen autoon kasvaneen pääluvun (Pasi) vuoksi. Suoraan Sannanlahden täyteen torniin, jossa ei edes porukan kuvaamiseen ollut tilaa :) Jo puolen tunnin tapituksen jälkeen Ohtosen Mika plokkasi tiiran kilsan päästä lentelemästä. Vartin kuluttua tiira tipahti katveeseen; hervoton kättely ja Poriin!
Kotimatkalla osui reitille Kannuksessa reviiriä pitänyt caligata, 1/5 seurueesta nassautti päivän toisen eldekan.


Pikkukultarinta lauleskeli talon pihapuissa - montakohan näitä on Satakunnassa saman tyyppisillä paikoilla?Kiitokset tiiran löytäjille ja retkiseuralle! Seuraavaa kertaa odotellessa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti