sunnuntai 9. toukokuuta 2010

8.5. TT Puurijärvi

Blogin historian ensimmäinen merkintä ilman kuvia! Syypäänä pommiin nukkumista seuranneen sählingin lomassa laturiin unohtunut kameranakku :)

Puurijärvellä taisteltiin arktisissa tunnelmissa; Ari ja Matti pilkkihaalareissa, muut jääpuikkoina kalisten. Vielä pari tuntia Poriin saapumisen jälkeenkään ei kylmänkankeus ollut poistunut. Sääliksi käy porukan eko-osastoa, Ristoa ja Niinaa jotka lähtivät 20 kilometrin fillari taipaleelle vesisateessa ja hyytävässä koillispuhurissa kahdeksan tunnin värjöttelyn jälkeen.

Lajeja saatiin kasaan yllättävän hyvin eli 81 - silti jäimme viime vuoden sadetaiston lukemista neljä lajia. Yksilömäärillä ei sen sijaan juhlittu liroa, suokukkoa ja kapustarintaa lukuun ottamatta. Vesilintujen vähyys oli pelottavaa; tavi 6, härkälintu 1, sinisorsa 10, jouhisorsa 1, ei tukkasotkaa tahi uiveloa - järven peruslajeja. Tuulessa äänihavikset jäivät vähiin, auringosta ei saatu päivänpinnaa, joten näkösällekään ei pikkulintuja pahemmin ilmaantunut.

Mielenkiintoa pitivät kuitenkin yllä, loppua kohden parantuneiden juttujen lisäksi, läheltä komiasti muuttanut 2kv muuttohaukka ja aamulla järvellä nukkuneet lyhytnokka-, tundra- sekä tundrametsähanhet.
Liromuuttoa oli myös ilo seurata, useimmat parvet jäivät hetkeksi tornin eteen ruokailemaankin, kunnes ruskosuohaukat saivat ne jatkamaan muuttomatkaansa.
Linturunsaudesta kertovat myös hienot vääntöyritykset; sepelkyyhkystä hierottiin teertä varmaan 10 minuuttia, korppi selvisi samasta parissa minuutissa :)

Ensi vuonna takaisin rannikon tuntumaan.

Joukkueessa PLY-2 taistelivat Petteri ja Matti Mäkelä, Ari Pitkälä, Jan Lundgren, Niina Uusi-Seppä ja Risto Vilen - kiitokset kaikille seurasta ja pummituista eväistä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti