tiistai 30. maaliskuuta 2010

28.-30.3. Ko Phi Phi - Krabi - Phuket

Ko Phi Phi jätettiin muistoihin ja siirryttiin laivalla kohti Krabia. Matkalla näkyi kaksi pikkufregattilintua ja mukavasti tiiroja; pikku-, kala-, ohjasnoki-, mustaniska- ja pikkutöyhtötiiroja. Krabissa saatiin huono hotelli, lastenvaunujen kanssa ilman hissiä ei o kiva olla - yrittivät vielä nyhtää tuplahintaa kun poistuimme seuraavana päivänä :/ Krabi townista ei oikein löytynyt sopivaa paikkaa lomalaisille, Ao Nang on kiinnostava jos haluaa ostaa ja ostaa, Railay:lle taas ei vauvan kanssa kannata ängetä. Läksimme takaisin Phuketiin - kahlaajat ja pitat jäivät toiseen kertaan. Sundantylli ja vuorisirri kuitenkin ohimennen, pari muutakin elistä plakkaroitiin. Lauttamatka takaisin tuotti vähän lintuja, eldekoihin kuitenkin töyhtötiiran.

Railay:lla oli upeat maisemat, vaavin kanssa ei saarelle ole kuitenkaan asiaa. Eikä isojen kapsäkkien - saarelle matkanneet hyppivät isommasta paatista häntäveneisiin, ainut kulkuneuvo jolla saaren tavoittaa.


"Kotona" Phuketissa oli taas mieli virkeänä, majoituimme samaan Karon Princess hotelliin - erittäin miellyttävä paikka.


Phuketista nassahtelee edelleen eliksiä päivittäin, peruslajit alkaa jo olla mukavasti hanskassa. Soidinlentävää riisikirvistä yrititetty kuvata.


Siperianlepinkäisiä näkee yleensä viitisen lintua tunnin kävelylenkillä.


Paikallinen hiru on tyynenmerenpääsky, hyvin yleinen - "tavallisia" haarapääskyjä näkee paljon vähemmän, telikkoneja ei ole vielä tullut vastaan.


Ihan kuin Preiviikinlahden retkeilyreitti :)


Rantakanoja on hauska katsella kun ruokailevat avoimesti naapuritontin mutavellitiellä. Kuvaaminen on haasteellisempaa, koska ovat kovin arkoja. Kukkorääkkiä näkee päivittäin muutaman. Lajin voi lennossa sekoittaa pieneen haikaraan, ellei ole tottunut.


Kiinanhuitti on kukkorääkkääkin arempi, vilistää yleensä välittömästi karkuun kun huomaa tulijan. Hiltonin nurmikolla niitä pääsee näkemään paremmin pensanaidan läpi.


"Kotipihamainapari" kuhertelee hotellin parvekkeella, koiraan nokalle on sattunut jotain ikävää.


Pitkäpyrstöräätäli käyttäytyy kuin peukaloinen, pienen linnun pitkä nokka ja vahvat jalatkin tuovat troglon mieleen.


Kilkkuseppiä näkee päivittäin useampia.


Pikkujallu on pesiytynyt toispuolle tietä kanavaan parin silkkihaikaran ja kiinanriisihaikaroiden seuraan. Tavallista jallua en ole vielä Karonissa nähnyt, Phuketin satamassa oli pari kymmentä.


Aasianturturi tykkää fudismaalista.


Tavallinen näky iltaretkeä suunnitellessa, ukkoskuurot tulevat täällä todella yllättäen ja rajuina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti