tiistai 6. huhtikuuta 2010

1.4. Phuket

Aprillipäivän aamulla suunnistin taas hotskin viereisille "luontokohteille". Viereisessä kanavassa on vilahdellut määrittämätön rantakana päivittäin, nyt ehdin kuvaamaan sen juuri ja juuri - elis nassahti seepraluhtakanasta, gomiaa :)


Kanavan reunuksella istuskeli taas lukuisia kiinanriisihaikaroita ja pihamainoja. Kanavassa käyskenteli virta- ja keltavästäräkki, pari sipiä, silkki-, lehmä- ja pikkujalohaikaroita.Erinäköisiä ja pukuisia siperianlanttuja oli taas useampia kanavan vierellä. Alalajin määritys on jokseenkin kinkkistä, useimmat koiraat vaikuttavat välimuotoisilta. Myös pari idänrastaskerttusta, pitkäpyrstöräätäliä ja bulbuleita tuli yhytettyä. Taivaalla lenteli muutama pikku- ja aasiankiitäjä aasianpalmukiitäjien seassa.


Kiiltokottaraisia tuli ihasteltua, kuvan patsaasta löytyi ainakin kaksi kotsun pesää. Pikkuvarpusia pyörii kymmenittäin joka puolella, Phuketin näkyvimpiä lajeja.


Kiiltokotsun punainen silmä on komian näkönen.


Kesyn puoleinen jaavanmerimetso kuvautti itseään kanavan reunapuissa.


Iltaretkellä poikkesin taas Hiltonin puistossa, kukkorääkkien, kiinanhuittien ja ojasuokanojen lisäksi löytyi kiinanpikkuhaikaroiden seasta reissun eka kastanjapikkuhaikara. Gomia oli :)
Jatkoin iltaretkeilyä parvekestaijilla, keltaperäbulbulit tulivat mukavasti framille.


Naamiokuhankeittäjä poikkesi pihapuuhun viheltelemään itsensä elislistalle, samoin teki valkoperämanikki.


Liitohaukka jatkoi jokapäiväisiä kierroksiaan hotellin kupeessa. Taivaalla rundasi pari bramiinihaukkaa ja määrittämätön accipiter, myös yksi Hieraeetuksen näköinen epeli kävi okulaarissa, mut ei taittunut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti