keskiviikko 24. maaliskuuta 2010

24.3. Phuket

Melko mukava lintupäivä, vaikken edelleenkään lähtenyt kolmea sataa metriä kauemmas hotellilta. Naapurin joutomaa ja Hiltonin puisto yhä tuottoisia.

Tästä ja viereiseltä kaatopaikka/fudiskentältä on vetäisty jo useampi eldeka.


Ehkäpä päivän mukavin havis oli joutomaalla skulkkinut lanceri, eli viirusirkkalintu. Jotenkin nää kotikonnuilla potentiaaliset lajit on mielenkiintoisempia kuin etelän ihmeet.


Kiinanriisihaikaroita tuli jälleen pällisteltyä - jp, vp, tp, 1kv - löytyy kaiken pukuista lintua.


Pari aasiankiitäjä (kuvassa) kurvaili pitkin päivää beachillä. Yksinäinen jymykiitäjä oli kyllä gomiampi, varsinkin nimenä puolesta :)


Säpistäkin tuttu suomumanikki (koiras) on paikallinen chloris, vaikka kuullostaakin lähinnä vihervarpuselta. Näitä pesii monessa palmussa asutuksen seassa.


Keltapriinia lauleskeli joutumaan ruo'onsukuisissa.


Muutama jaavanmerimetso kalasteli hotellin lammikoissa, oudonnäköistä hommaa tuollaisessa ympäristössä. Pari isompaa phalaa lensi illalla mereltä, mutta täällä ei pitäis sellasia kait olla - jätin lajin määrittämättä.


Pari intiansininärheä oli tupsahtanut jostain rantapuihin väijymään.


Näitä piisaa palmujen kyljissä.


Lisko sai Mimoskallekin hymyn huuleen; "hauva".


Kiinanpikkuhaikarat olivat päivälläkin kivasti näkyvissä - pelottomia, mutta liikkuvaisia ovat.


Joutomaalla asustaa riisikirvispari, koiraan laululentoa oli kiva katsella. Pitäis varmaan ulkoiluttaa remembirdiäkin. Melko isokirvismäinen laji, joskin kooltaan lähempänä triviä, pyrstökin selvästi lyhyempi kuin isolla.


Aamuhämärissä näkyi kivasti kerttusia, enimmät touhusivat palmujen lehvästössä. Ainakin 8 mustakulmakerttusta (kuva) ja 7 idänrastaskerttusta onnistuin määrittämään. Joku hippolaiksen näköinenkin oli tarttunut muistikortille.


Seuraavassa osassa Ko Phi Phi:n ihmeitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti