tiistai 1. joulukuuta 2009

2.12. Preiviikinlahden pohjat

Keskiviikkoaamu valkeni täydelliseen pohjustuskeliin, keskustassa pikkupakkanen ja tyven. Lähdin tarkastamaan Preiviikinlahden vessutilannetta, matkalla osui silmiin autopohjustajan peruslaji; lexa/lexu/isolanttu/lapinharakka/isolepinkäinen tms. Näitä tuntuu olevan joka pellolla, vaikka muut myyräkyylät ovatkin vähissä.


Preiviikin kalarannassa oli todella nautinnollista havainnoida täysikuun möllötellessä, timalien ja pajusirkkujen huolehtiessa äänimaailmasta. Aulis merikotka säikytti lahden pv:t näkösälle, peruslajeja vaan. Kumpiakin joutsenia runsaasti, vaan ei sitä kolmatta kummastakin. Ooviikin lavalta nassahti oikein jymyhavis, kun lapintiira nuorukainen liihotteli Kuuminaisia kohden. Varmastikin sama yksilö kuin Surffirannassa.


Preiviikinlahden kierron lomassa poikkesin toteamassa Uutpakan ja Susisannan rallikelvottomiksi tänä vuonna. Ilma oli kuin morsiosorsa (koiras), piti oikeen vähentää vaatetta.


Etelärannan pajusirkku-timali-keskittymän kautta Leveäkarin tornille kummastelemaan sulaa Riitsarkaa ja jäätynyttä laguunia.


Pakollisen Hissan tukemisen jälkeen Pinomäen hempottomille lakeuksille ja Käppärän kebabkyyhkyjen kautta kotio.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti