maanantai 2. marraskuuta 2009

2.11. Meri-Pori

Etelästä puhalsi kymmenisen metriä kun saavuimme Pitkälän kanssa aamulla Kallioholmaan. Pitkään ei tyhjää merta taaskaan tuijotettu. Kentätkin oli nopeasti koluttu - vain tiaisia.
Kuulimme epämääräisen jutun Räpsöön aallonmurtajan liepeillä havaitusta kirvisestä, mitään ei kuitenkaan löydetty - tai no, pari tiaista.


Saha-alueen upeissa maisemissa viihtyi, yllättäen, tiaisia ja komea peippokoiras...


Kirrisannassa näkyi sentään ennalta löydetty surnia, eli hiiripöllö. Kallossa eilinen västäräkki ja Karhuluodossa kaksi keltasirkkua. Etelänrannan tornin kautta kotiin, Preiviikinlahdella joutsenia, telkkiä ja koskeloita - talven tuntua.

1 kommentti:

  1. Jep, se havainto kirvisestä oli yhtä epämääräinen kuin tarinakin. Vain kyhyesti lennossa nähty, muodon, lentotyylin, värityksen (jota ei ollut) ja muutenkin habituksen puolesta kirvinen, suuri sellainen. Pyrstö ei kuitenkaan richardimaisen pitkä. Lintu ilmeisesti nousi jostain tilhiparven perään, mutta luopui nopeasti typerästä peesauksestaan ja jatkoi aallonmurtajan/Merimestan suuntaan. Lensi noin 10m:n korkeudelta päältämme. Ei äännellyt.
    Kompattiin lentosuunnan rantaa ja aallonmurtajaa, mutta ei löydetty mitään,ja kuten todettu, sopivaa biotooppiakaan ei lähimailla ole.

    VastaaPoista