tiistai 22. syyskuuta 2009

19.9. Pikkusirkku EK:lla

Vuoden 100. blogimerkintä - jei!

Länsituuli jatkui lauantaille, joten aamustaiji hoidettii Knaperissa. Tuulta päin lähti vain Hessu, joka tapitti Prakalan pommikopilla. Muuttoa ei juuri näkynyt, paikallisina komia koiras sinirinta, pari hekeä (hernekerttu), kaksi isosirriä, kaksi squattia (tundrakurmitsa), ruokki ja melko myöhäiset kolme nuorta lapintiiraa (+h/a 1m = muuttava kala-/lapintiira).


Johteen ruovikko on käynyt pieneksi sonnien käsittelyssä.


Harvoin kuvattu Hanhisto, saaren hotspotti.


Telkkähässäkkä Hanhiston rannassa, vähintään 600 paikallista. Silkkiuikkuja ynnättiin 81 paikallista, suurin määrä mitä olen Säpissä yhtenä päivänä havainnut. Joukosta löytyi (vain) kaksi mukurua (mustakurkku-uikku) ja neljä härkälintua.


Suomen varmin taigakirvisniitty kompattiin tiheällä kammalla, niitsareita ja pari triviä (metsäkirvinen) tällä kertaa...


Saukkorannassa paistatteli päivää vanha hemari (meriharakka).


Krävelin kautta kierrettiin asemalle kaffeelle ja sieltä jatkettiin Lännennokalle. Präälän eteen tipahti pari lasoa (lapasotka), samalla Hessu soitti ja kertoi EK:lla (Eteläkari - kuva) olevan pikkusirkun.


Pusillaa kompatessa löytyi lapinsirkku ja jokseenkin myöhäinen rantasipi. Lunkka ja Jarmo uhrautuivat ja läksivät takaisin asemalle.


Niinpä meille jäi ilo löytää pikkusirkku uudelleen Paskalaguunin takaa. Sirkku vältti kameran muutamalla sekunnilla, mutta tässä se oli:


40:n faban (metsähanhi) parvi paineli etelään ja yksinäinen lintu pohjoiseen, paremmilta hanhilta vältyttiin.


Knaperissa karkeloi kolme vehnättäjää, harmittavasti Isabellan vehnättäjä jäi yhä toivelistalle.


Liki pariin kymppiin kohonnut lämpötila sai perhoset ja korennot liikenteeseen. Ohdakeperhosia näkyi joku 20, neitoja ja nokkosia muutama. Korennoista reilut sata punasyys-, vain yksi tummasyys- ja muutama määrittämätön ukonkorento.


Jansmakkoja loikki jokapuskas, kärmekset pysyivät piilossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti