keskiviikko 16. syyskuuta 2009

13.9. Iduli!

Sunnuntaina suunnistettiin Isä-Matin kanssa Kallioholmaan, jos vaikka sumu ois tiputtanut jotain mukavaa. Hippiäisiä ja tiaisia hiukan puskissa, harmaasieppo ja lehtokerttu "erikoisempina".


Tyrnikarissa hiljaisempaa, luotokirvinen ja leppälintu sentään.
Tahkoluodon kylällä, sallitulla alueella, kohtuullisesti tinttejä, punarintoja ja rautiaisia sekä yksi lehtokerttu. Vaan ei vieläkäään syksyn ekaa inoa (taigauunilintu).


Kirrisannan altailla saatiin aurinko päivänpinnaks, kahlaajia ei juurikaan, keltaväiskejä ja tavallisia mukavasti.


Auringon innoittamina hysärit tulivat esiin, niinpä koukkasimmekin Kirrin radalle (Levonkurkku). Parin laulavan tiltaltin ja pajulinnun kuoroon yhtyi kumma laulaja. Parin säkeen jälkeen laji taittui idänuunilinnuksi! Kova havis tähän aikaan. Koskapa iduleita on idässä muitakin lajeja, oli lintu kaivettava esiin. Atrapilla se saatiinkin toviksi reunapajukkoon ja määritys tarkentui viridanus-alalajiin (se tavallinen siis). Mukava havis kuitenkin!


TB:n terveysruoan (rasvapiiras) kautta Fleiviikin niitylle. Portsari yhä aloillaan.


Elohopea kipusi johonkin 20:n nurkille, joten narikka tuli tarpeeseen. Petoja ei ihmeemmin liikkunut, kuitenkin ilmeinen arosuohaukka paineli etelään länsipuolelta. Muoto näkyi hyvin, vaan värit eivät, joten määritys jäi sirosuon asteelle. Bongarit löysivät enää yhden isokirvisen, jonka mekin kuulimme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti