perjantai 28. elokuuta 2009

28.8. Fleiviiki

Kävin taas komppaamassa Fleiviikin niityn, mikäli yhden miehen voimin suoritettua läpikävelyä nyt voi komppaamiseksi kutsua. Taivaanvuodet olivat vähentyneet selvästi, vain kahdeksan räpsähti lentoon, eikä heinäkurppaakaan enää löytynyt. Niittykirviset sen sijaan olivat lisääntyneet 69:een, joukossa pari lappalaista mutta ei vielä isokirvistä. Yksi kiuru hämäsi oudolla äänellää; lentoon lähtiessä se vihelsi ilmoille kaksiosaisen joikhun, josta ei kiuru tullut mieleen ensinnäkään. Puvultaan lintu ei kuitenkaan, valitettavasti, sopinut muihin kuin tava-kiuruun.


Lammasaidalla päivysti montaa sorttia, ainakin isolanttu (lapinharakka - kuvassa), pikkulanttu, niitty- ja metsäkirvisiä sekä pensastaskuja.


Rytmihäiriöitä aiheutti kaulushaikara, joka räpsähti lentoon alle metrin päästä postimerkinkokoisesta kurjenmiekkakasvustosta. Vähän harmitti etten huomannut lintua ajoissa, ois voinut saada makeita kuveja. Luulin muuten bottea ensin munivaksi ukonkorennoksi, siltä sen ääntely lähinnä kuullosti (siis korennon siipien rapinalta) - huippuluokan virhemääritys!


Tästä se botte lähti, mestaripiilottelija.


Syksyn ekat fabat (metsähanhet) palloilivat suuntaan jos toiseen, onneksi sorsastajat olivat muilla mailla.


Munivan siniukonkorennon yhdytin lammasaitauksen Teemuluodon puoleisesta ojasta. Siniukkeleita muutenkin mukavasti ilmassa, ainakin 30 yksilöä.


Punasyyskorennot ovat olleet vähissä ainakin meikäläisen retkeilymaastoissa. Tänäänkin alle 20 yksilöä, vaika keli oli ihan passeli. - Kuten Rane ja Teppo ystävällisesti huomauttivat, on kuvassa elokorento :) Punasyyskorentoja on siis vieläkin vähemmän kuin oletin...


Vesitatar kukkii, taustalla kilpukan ja pikkulimaskan lehtiä (tai jotain).

2 kommenttia:

  1. Hmm, miksei pikemminkin elokorento tuossa toiseksi alimmassa kuvassa?

    VastaaPoista
  2. Elokorento totta tosiaan - kiitos oikaisusta!

    VastaaPoista