torstai 27. elokuuta 2009

25.8. Kaatopaikan tuoksu

Tiistaina puolenpäivän aikaan läksin Vilenin Riston kanssa Eurajoelle.
Kotipihalla rappusten edestä löytyi pohjanlepakkovainaa, ilmeisesti naapurin kissan käsittelyyn joutunut. Näytti maistuvan amppareille.


Kämpän kaffetuvan kautta suunnattiin Pinkjärven Pourunlahteen. Lahdessa kasvaa sahalehteä, englanniksi muuten Water Soldier, jota harvinainen viherukonkorento suosii. Viherukkelia ei löytynyt, vaikka kahteen otteeseen paikalla päivystettiinkin.


Ylistenjärvillä on mukavan näköistä korentomaastoa.Täpläkiiltokorentoa kummempaa ei kuitenkaan löydetty, vaikka korentoja mukavasti ilmassa olikin. Järven yli pohjoiseen lentänyt haarahaukka kuitenkin piristi mieltä.


Menomatkalla näin sisun (sinisuohaukka) Pinomäessä, sen innoittamana pysähdyin tunniksi Luvianlahden aukeelle. Kolme isolanttua (-lepinkäinen) ja nuori sisu kirjautuivat havikseen.
Pajusen Matti liittyi seuraan ja jatkoimme Santakankaan kaatikselle, josko vaikka satelliitticace olisi sinne eksynyt. Eipä löytynyt kuin vaaleita argareita.


Lintuja oli paikalla kuitenkin mukavasti; harmaalokkeja n.2000 ja kottaraisiakin 500:n poppoo. Täytyy käydä toistekin - kaatiksella näkee helposti paljon lintuja ja bonuksena vielä hieno maisema ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti