maanantai 27. heinäkuuta 2009

Säppi 20.-22.7.

Maanantaina oli edessä kolmen päivän Säpinkeikka. Ilma oli mainio pari tuntia ennen lähtöä - kahlaajia luvassa!


Aseman vastaanottokomitea.


Asemarengastaja Pitkälä keskittyi kahlaajien pulttaamiseen, sillä muita lintuja oli vähänlaisesti. Syksyn eka käki, jokunen luhta- ja rytikerttunen sekä muutama merikihu sentään nähtiin.


Saalis oli pieni, mutta monipuolinen. Liroja tuli illan viimeisellä kierroksella.


Isosirriä ei usein pääse kädestä pitäen katselemaan.Kuovisirri löytyy katiskasta useammin.Nuorena on pinnat hoidettavana. Mimosan elis nro.2 (eka oli haarapääsky, jonka Arska pyydysti paljain käsin kuistilta).


Kun yöt läpeensä rengastaa täytyy päivällä levätä.Knaperniemi oli tapansa mukaan kaunis. Mansikoita piisasi. Tähänkin yritti ruovikko puskea vielä muutama vuosi sitten, mutta sai viikatteet vastaansa.


Sonnit olivat kurittaneet saaren katajia.


Kelpaa niitä näillä sarvilla rapsutella. Muflonit pysyivät tällä reissulla piilossa, kyy ja rantakäärme sentään yhytettiin.


Korentoja näkyi taas runsaasti, sateista huolimatta. Kuvassa isokeijukoiras.


Merisinikorentokoiras on saalistanut isokeijunaaraan. Ainoastaan pää kelpasi pedolle, loput ruumiista jäivät kivelle odottamaan ottajaansa.


Syksyn ekat punasyyskorennot kuoriutuivat Takalahden niityltä. Kohta lajia lenteleekin rantaniityt sakeanaan. Myös amiraalista helskästi vuodenpinna samalta paikalta.


Meno ja paluu hoitui Salokankaan Tommin tasaisessa kyydissä.


KSS!

1 kommentti:

  1. Alkaa toisen eliksen saaneella olla asiantuntijan ilme

    VastaaPoista