lauantai 9. toukokuuta 2009

Taiston Tunnelmat

Porukkamme Passer sp. (PLY 1) kisaili Puurijärven isossa tornissa. Torni on muuten gomia, mutta kolmesta sateisesta tunnista johtuen katto ropisi hieman häiritsevästi ja kuivien vaatteiden kahina haittasi ajoin kuuntelemista ikävästi.

Tuiki tavallinen tuokiokuva: PJ lörpöttelee telefooniin, Pullaasyövämies kuolaa toisten eväitä, ex-PJ tärisyttää tornia lämpimikseen ja porukan noviisi ajattelee blogiaan kameranperässä.


Tulos 85 lajia ja 38. sija oli ihan passeli, Satakunnan ykköstulos lämmitti mieltä erityisesti. Naapurilavan kosteista tunnelmista huolimatta sieltäkin saatiin 75 lajia kasaan.


Kerrankin Taistossa näkyi paljon lintuja - viklot olivat menopäällä. Liroja oli ilmassa käytännössä koko ajan ja paikallisia lepäili joka töppäreellä, yhteensä ynnättiin (arvioitiin) 1650 yksilöä - luultavasti aliarvio. Kovasta syynistä huolimatta lampivikloa ei joukosta löytynyt. Ainut rariteetin tapainen oli 12.35. pohjoispuolella saalistellut naaraspukuinen sirosuohaukka, todennäköinen niitysuo. Heti perään näkyi nuori sinisuohaukka, joka jäi viimeiseksi lajiksi.


Vuodenpinnat nassahtivat heinätavista (7 yks.), käestä ja ruokokerttusesta. Muita mukavia olivat kaksi nähtyä kaulushaikaraa, 50 lapasorsaa, 45 rossicus-metsähanhea, kolme lyhytnokkahanhea, kolme valkoposkihanhea ja viisi pohjoiseen painellutta merimetsoa.


Puutteita jäi aimo liuta, mm. metsätiaiset, teeri, palokärki, hiiri-, varpus- ja kanahaukka sekä tundrahanhi. Pari minuuttia ennen alkua järvellä oli vielä kanadanhanhipari, mutta onnettomina tunareina emme tajunneet pointsata lajia heti alkuunsa ja 5.07 sitä ei enää näkynyt... Närhi näyttäytyi vain yhdelle, kuusitiainen ja puukiipijä eivät metsänreunasta kuuluneet eikä tornin ja lavan välissä ollutta pensastaskua nähty kovasta yrityksestä huolimatta. Kaiken kaikkiaan varsin mukava sessio kuitenkin.

Huomenissa päivittelen arkiviikon Säpin kuulumisia...

2 kommenttia:

  1. pullaa syövälle miehelle ei näköjään enää mikään riitä. Seuraavaksi menee vielä muidenkin pullat! Kaverin luoma katse ilmeiseen korvapuustiin on kyllä aika järkähtämätön!

    VastaaPoista
  2. Eilen eka aamun tunnelma -----> Onneksi kukaan ei kysynyt ornien taistoon :)

    Vesisade on paljon hienompaa kun sitä katselee sisältä.

    VastaaPoista