lauantai 30. toukokuuta 2009

Säppi 25.-26.5.2009

Salokankaan rannasta oli maanantaina tarkoitus lähteä kello 18.00. Koska osa porukkaa oli vielä Puolan uuvuttama (tuliaiset?) ja siksi myöhässä, jäi meille aikaa evästelyyn laiturilla.


Sataman lammessa pesii jälleen kalalokki, lintu on tullut luottavaisemmaksi vuosi vuodelta, jos kyse nyt on samasta yksilöstä.


Lammikon asukkeihin lukeutuivat myös ruskohukankorento...


... ja kesy vesimyyrä - mainio veijari!


Illan retki ei tuottanut omaan vihkoon mainittavia haviksia, mutta osa porukasta oli nähnyt lapinkirvisen Prakalan tyvellä (tuossa oikeella olevassa koivussa).


Tiistai aloitettiin Lännennokalla. Merellä oli hiljaista, seitsemän etelänkiislaa nähtiin kuitenkin, männä vuosina sekin ois kyllä ollut kova juttu...


Präälässä viihtyi ainakin tiistain ja keskiviikon vanha tuhkaselkälokki (punainen nuoli), kuvasta erottuu selän värisävy, vertaa viereisiin meri-, selkä- ja kalalokkeihin. Maastossa erottui lisäksi käsisulkien suuremmat valkoiset kärkitäplät ja lyhyemmät siivet, sekä "ronskimpi" pää, näin maallikko termein ilmaistuna. Lintu vaikutti pariutuneen fuscuksen kanssa, tai sitten hengaili muuten vain seurassa.


Eteläkarissa vuoden eka telkkä- ja isokoskelopoikue. Ensi kerralla näkynee harmaasorsapoikueita, nyt suurin päiväsumma 6/3.


Poponiemen tyvellä on matalalla vedellä lammikko.


Ullarannassa tuli pikkulepinkäisestä ja Poponiemessä sinirinnasta vuodenpinna.


Poponiemen kirjosiepolla oli laaja otsalaikku meikäläisen makuun.


Krävelin kivikkoa on mukava kompata, täällä vois joskus järjestää vaikka maastojuoksukisat.


Tällä kertaa löytyi luotokirvinen...


... ja keltaväiskinaaras.


Kärjessä vakiomerikihupari.


Ja edustalla haahkojen päivähoitola. Haahkapoikueita näkyi ilahduttavan runsaasti, eikä päälukukaan näyttänyt arkiviikon aikana pienenevän. Toivottavasti viime vuoden hyvä pesimätulos saa jatkoa.


Shhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!


Matelijoista nähtiin kyyn ja rantakäärmeen lisäksi vesiliskoja, joita Krävelin ja Karinokan välisessä lammikossa parikymmentä.


Muflonivauva - söpö!


Kartoittajat työssään.


Hirukoiras peilailee.


Haarapääskyt ja Säpin lintuasema suosittelevat uusiutuvia energiamuotoja:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti