keskiviikko 13. toukokuuta 2009

Makia Macro Lekillä

Illalla (12.5.) tuli arosuohaukkahäly Yyteristä. Kuten harrastuksen henkeen kuuluu, ajoin anopin ja appiukon kotiin, pakkasin perheen autoon ja köröttelin Leveäkarille. Eipä ehditty niitynreunaa kauaa kuluttaa, kun gomia vanha koiras macro jo liihotteli ohitsemme Riitsarkaa kohti. Huhtalan lavalla olikin pari alan miestä vastassa - haukka hoitui myös sieltä.

Tästä sitä katteltiin.


Havainto oli siksi nopea, etten ehtinyt tämän parempaa dokumenttia räpsäisemään, meikäläisen kuvaustaidoilla tämäkin on kyllä mainio suoritus.


Laitumen yllä pyöri vajaat 400 pääskyä, ruostepääskyn toivossa toljottelin niitä tovin.


Eipä aikaakaan, kun macro porhalsi taas paikalle. Tällä kertaa se näyttäytyikin erinomaisesti ja kuvasta taittuu jo lajikin. Oli muuten mun viides arosuohaukka Leveäkarilta.


Lukuisien lirojen lisäksi niityllä vipelsi tän sorttinen elukka:


Haa - sehän on kenguru!


Tarkemmin sanoen valkohäntäkenguru.


Leveäkarin jälkeen käväistiin vielä parilla mukurulammella (mustakurkku-uikun pesimäbiotooppeja) ja Pinomäen aukeella - Vainiolan puolella lauloi sulosointuinen peltopyy.

Aikaisemmin päivällä poikettiin Tuorsniemen serahalmeilla, Eniksellä ja Etelärannan lavalla. Eniksellä oli sentään vähän sotkia ja pari pääskyä - Etelärannassa ei senkään vertaa.


Selän takaa hiipien lähestynyt sade ajoi duden kotiin, retken saldoksi jäi kevään toinen sepelrastashylsy.


Kiitokset vielä arosuon löytäjälle, Asko Erikssonille!

Vaunulistan jatkeet:

131. Kirjosieppo
132. Pikkulokki
133. Keltavästäräkki
134. Arosuohaukka
135. Mustaviklo
136. Lehtokurppa
137. Peltopyy

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti