torstai 14. toukokuuta 2009

Haikara Haussa

Nukuin mukavasti pommiin (13.5.) aamulla, herättyäni kummastelin puhelimen näyttöä; 12 puhelua ja 9 tekstiviestiä - täytyy olla jotain kovaa liikkeellä! Ja totta tosiaan: Liljan Tatti oli nähnyt silkkihaikaran Kaarluodossa, Porin ensimmäinen laatuaan - Gomiaa!
Kamppeet niskaan ja kentälle, haikara oli häipännyt pohjoisiin ja vaikuttanut laskeutuvan Enäjärven-Suiston tienoille. Enäjärveltä sen ehtisi hyvin hoitaa, jos joku sen sieltä löytäisi, Suistossa liikkuva haikara on kinkkisempi bongattava, joten suuntasin Teemuluotoon. Paikalla olikin onnekas löytäjä, jos nyt onnesta voi puhua - aina sitä jotain löytää kun joka päivä retkeilee. Hetken perästä tornissa olikin jo ruuhkaa, haikara ei kuitenkaan suvainnut näyttäytyä.


Parin tunnin yrityksen jälkeen piti lähteä kyläilemään, illala lähdin kärryjen kanssa uuteen koitokseen. Riitsaranlahti tarkastettiin ensin, Huhtalan lavalla on mukava myötävalo iltaisin. Pari vaunupointsia hoitui ja niityllä lepäili mukavat 300 liroa.
Tornin nurkassa on muuten västäräkin munapesä - vierailut olisi ehkäpä syytä pitää lyhyinä.


Enäjärvellä ei pikkulokkeja (45 yks.) kummempaa.


Launaisten laitumella lauloi satakieli, muuten hiiren hiljaista, ei edes yhtään kahluria niityllä.


Viimeisillä valoilla katsottiin vielä Fleiviikin kuuluisa rääkkähaikaraniitty - tällä kertaa ainut haikara oli botte (kaulushaikara). Aamulla sitten uus yritys!


Vaunupointsipäiviö:
138. Tervapääsky
139. Pyy
140. Luhtakana
141. Harmaasieppo
142. Kaulushaikara

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti