lauantai 23. toukokuuta 2009

Gomiata, gomiata - Nummikirvinen!

Taas liikkeellä aamuvarhain, puoli yhdeltätoista. Toukarilta pensassirkkeli vuodenpinnaksi ja Teemuluotoon milkkaristaijiin. Pitkoksilta vuoden eka korentohavis, isolampikorento. Tornista näkyi gomia jalohaikara, vuoden toinen mulle Porista. Luulin että Suiston ja Riitsaran linnut olivat samoja, mutta Temiksestä näkyikin mustanokkainen jp-jallu.


Heti torniin päästyämme tuli häly Launaisista lähestyvästä haarahaukasta - nuijattiin. Sadekuurot haittasivat staijia, mutta kuuden mehiläishaukan parvi tuotti kuitenkin vuodenpinnan. Lietteiltä kiirinyt tieto nummikirvisestä sai vipinää töppösiin - näyttihän porinpinnalista lukemaa 299 ja nuki vielä puuttuisi.


300 - parempia kuvia löytyy täältä ja täältä.


Tämäkin rariteetti löydettiin Swarovskilla, kiitokset Pentille!


Porukkaa kävi päivän mittaan oletettavasti toista sataa henkeä, eikä ihme, sillä laji on tavattu tällä vuosituhannella Suomessa vain 13 kertaa ja ollut kunnolla bongattavana ainoastaan kahdesti.


Lietteillä viihtyi myös kaksi (!) lyhytvarvaskiurua ja sitruunavästäräkki, kahlaajiakin ihan mukavasti. Kaksi lyvakia kerralla on nähty Suomessa vain kerran aiemmin, 2002 Kuopiossa.


Kotiin ajellessa tuli nähtyä vielä se haarahaukkakin, lintu kaarteli Ulasoorissa Mäntyluodontien yllä ja Lehtosen Kristian koppasi sen Kähkösen aukeelta, gomiaa.
Saas nähdä mitä huominen tuo tullessaan? Meropsi maistuis (vihreäkin).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti