maanantai 30. maaliskuuta 2009

Perussettiä

Kenttien komppaamista ennen Kallioholmaa - yöpyviä kahlureita mukavasti.


Maaliskuun viimeiset velvoittavat kk-pointsijahtiin, kärjessä vierähti nelisen tuntia 6.55.-11.05. Aamu vaikuttikin lupaavalta, haahkaa pukkasi muutama tonni (herra kirjuri Tiiraa aikanaan).
Navakka SW-puhuri painoi linnut mukavasti lähelle, ei tarvinnut vääntää. Ekat tunnit muutto olikin sitä samaa haahkamössöä, mutta kuten keväällä on tapana, muutto monipuolistui iltapäivän lähestyessä. Vuodareiksi nassahti ainakin fuscus, luotsi, hemari, ridi, uivelo, tado, kaakkuri, silkkiuikku ja ruokki, mikä kertoo paljon myös retkeilyaktiivisuudesta. Himolistaaja ei tuhlaa voimavarojaan talvella, sillon ei ulkoile kuin pihabongarit ja haaskan kyttääjät.


Viis hemaa aamussa on enemmän kun oon nähny PLYssä aiempina maaliskuina yhteensä - paskaa silti Jurmon eiliseen settiin verrattuna.


Falaa tyrkkäs kans läheltä niinkun vanhaan hyvään aikaan, ennen vipperöitä. Toivottavasti nääkin suuntaa pesimään jonkun pyssysankarin kesämökin katolle. Jos multa kysyttäs niin falat sais paskoo kaikki mökkirannat ihmisasuinkelvottomiks. Pari kertaa kesässä makkaroitaan ja makkaraa käristävät spedet estää "omistamillaan" tonteilla rannoilla retkeilyn.


Kotihoidon pariin suunnatessa plokattiin vielä chrysa auton ikkunasta Kyläsaaressa - Gomia oli, kuten kuvakin.Spedeily puhkeaa kukkaan aina keväällä. Esimakua saatiin taas monelta rintamalta, Tiiraan oli joku vaihteeksi kirjannut vihertikan (aka virhetikka) ja Tringa-verkossa itketään botten perään. Kyllä päivä on pilalla jos ei saa harvinaista kaulushaikaraa bongattua. Mut hei, miten kukaan vois tietää mikä on YKP. Sitä ei o koskaan edes mainittu missään.

Muuten olen sitä mieltä, että punajalkavikloa ei voi havaita Suomessa maaliskuussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti